Henkilökunnan virkistyjäiset

Kesän sesongin loppuminen tarkoittaa monelle yritykselle aikaa järjestää henkilökunnalleen virkistyjäiset ennen talvisesongin alkua. Erityisesti ravintola-alan työntekijät ja kaupan alan yritykset varaavat päivän itselleen ja henkilökunnalleen

Miksi virkistyjäiset ovat henkilökunnallesi, sekä yrityksellesi tärkeitä? Mitä voit tehdä työnantajana muistaaksesi mahtavan tiimisi työn hedelmiä? Työnantajan antama arvostus työntekijöille voi vaihdella kokemusten tai lahjojen antamisella, ja aiheesta voit lukea lisää tässä postauksessa.

hang loose, shaka, my happy logo, henkilökunnan virkistyjäiset kangasniemi etelä-savo synsiö, brodeerattu talvipipo logolla tupsulla

Mitä ovat virkistyjäiset?

Oletko miettinyt työnantajana henkilökunnan muistamista? Henkilökunnan virkistyjäiset, virkkarit, virkistyjäispäivä, tiimipäivä ja monella muulla nimellä tunnettu tapahtuma on tapa muistaa työntekijöitä. Usein virkistyjäiset pidetään sesongin tai kiireisemmän työ ajanjakson ennen tai jälkeen. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa näkemyksiä, sekä kokemuksia kaudesta tiimiläisten kesken, sekä kasvattaa yhteisöllisyyttä osastojen ja tiimiläisten välillä.

Virkistyjäispäiviä voikin viettää monella eri tapaa, mutta usein tapahtumaan liitetään henkilökunnan hauskanpito, tai heidän palauttaminen uusiin haasteisiin. Tiimiläisten mielen nollaaminen riippuu menneen tai tulevan kauden luonteesta, sekä henkilökuntasi mieltymyksistä ja tiimihengestä.

Mitä virkistyjäiset sisältävät?

Kuten aikaisemmin mainittu, virkistyjäisten teema riippuu paljolti siitä, millainen kausi on ollut takana, sekä siitä, minkä henkinen tiimi sinulla on kasassa. Tärkeintä kuitenkin on, että henkilökunta kutsutaan epävirallisempaan ympäristöön, jossa voidaan jakaa kauden haasteita ja kokemuksia, sekä tutustua työkavereihin ja pomoihin paremmin.

Usein virkkarit saattavat sisältää ruokailun, sekä mahdollisesti yhteisen aktiviteetin. Osa yrityksistä saattavat panostaa jopa yön yli tapahtumaan, jolloin kaukaakin matkustaneet saavat mahdollisuuden jäädä pitämään hauskaa pitempään.

Vinkkejä aktiviteetteihin

Ehkä etsit inspiraatiota aktiviteettien järjestämiseen tiimillesi – Tässä on My Happy Logon ehdotukset. Osa ehdotuksista tulee kokemuksesta, sekä toivomistamme aktiviteeteista.

  • Olympialaiset – Vanha klassikko, jota voi itse muokata oman maun mukaan. Hyviä lajeja olympialaisiin voivat olla mm. Saappaan heitto, esterata kananmunan kanssa tai muu viesti-tyylinen kisa, tikka tai muu tarkkuuslaji. Olympialaiset voidaan järjestää ryhmittäin tai yksittäin. Olympialaisten voittajan on helppo hymyillä, ja koko aktiviteetti on loistava yhteisöllisyyden kasvattaja.
  • Sisäaktiviteetit – Kuten keilaus, skumppajooga tai pakohuone ovat loistavia adrenaalin ja yhteisöllisyyden kasvattajia, jossa usein toimitaan ryhmässä.
  • Juhlat teemalla – Ehkä tarkoituksena on vuokrata tila, jossa on tarkoitus järjestää juhlat. Usein teeman lisääminen juhliin kannustaa osallistujia pukeutumaan teeman mukaisesti. Osallistujille teeman odottaminen voi olla hyvällä tavalla jännittävää, joka voi myös parantaa osallistumismahdollisuuksia.
  • Rentouttava aktiviteetti – Vastapainoksi juhlimiselle osa henkilökunnastasi on voinut kokea uupumusta ja stressiä töissä. Tässä tapauksessa rentouttavan aktiviteetin, kuten hieronnan, meditaation tai joogan tarjoaminen tiimille voi osua oikeaan.

Aktiviteettien jälkeen kehoa on myös hyvä ruokkia, ovathan virkkareihin osallistujat kuluttaneet paljon energiaa aktiviteettien lomassa. Aktiviteetin lisäksi, sekä päivän huipennukseksi ruokailun tarjoaminen voi olla hyvä tapa lopettaa virkistyjäiset.

ruka ski centre, my happy logo perus tuubihuivit omalla logolla, edulliset mainoslahjat

3 syytä järjestää virkistää tiimiäsi

Virkistyjäiset ajavat työhyvinvoinnin edistämistä, sekä työyhteisöllisyyden parantamista. Henkilökunnasta huolta pitäminen ei ainoastaan anna mahdollisuutta työntekijöille nollata ajatuksia, mutta työntekijä itse hyötyy tiimipäivän järjestämisestä.

1. Syy – Brändikuvan parantaminen

Erityisesti fyysisesti ja henkisesti raskaissa työrooleissa työnantajan arvostuksen osoittaminen voi kasvattaa työntekijöiden moraalia. Vaikka arvostuksen osoittaminen olisikin vaatimatonta, sillä voi olla suuri vaikutus tiimisi moraaliin. Mitä enemmän näet työnantajana vaivaa työntekijöidesi eteen, sitä paremman kuvan hekin jakavat lähipiirilleen, sekä verkostoitumistapahtumissa tapaamiin ihmisiin.

2. Syy – Kestävä henkilöstöjohtaminen

Virkistyjäisten keskipiste ei tietystikkään ole työnantaja, vaan arvokkaat työntekijät. Jotta työntekijäsi viihtyisivät, ja jotta heidän työteho on tarpeeksi laadukasta, tulee heitä huoltaa aika ajoin. Kouluttautuminen, työhyvinvoinnin analysointi ovat osa tätä prosessia. Myös virkistyjäiset ovat sitä varten loistava vaihtoehto, sillä se on epävirallinen tilaisuus puhua kokemuksista.

Kestävä henkilöstöjohtaminen on trendaava aihe, jota jokaisen työnantajan ja yrityksen tulisi noudattaa.

3. Syy – Saavutusten juhlistaminen

Loistava tapa osoittaa arvostusta tiimipäivän aikana on myös mainita yksilöllisistä tai yleisistä yritysten saavutuksista. Julkinen kunnianosoitus voi olla joillekin paljon merkityksellisempää, kuin ohimennen toimistossa onnittelu. Erityisesti virkistävän tiimipäivän jälkeen moraali voi nousta entisestään saavutusten raikuessa yleisössä.

Lahjat työntekijöille, sekä tuotteet teemailtaan

Valitettavasti joillekin sosiaaliset tilanteet ottavat enemmän kuin antavat – Jotkut saattavat siis jättää tulematta virkistyjäisiin. Heitä ei silti tulisi unohtaa, vaan jättämättä tulleille arvostuksen osoittaminen on aivan yhtä tärkeää.

Joskus myös työnantajalla ei ole resursseja järjestää tiimin virkistyjäispäivää tasaisin väliajoin. Tällaisissa tapauksissa laadukkaan ja ajatellun lahjan antaminen voi tulla kyseeseen. Lahjakortit, laadukas viinipullo taikka käytännöllinen tuote ovat valintoja, joiden avulla voit välittää arvostuksesi työntekijöillesi.

Joskus myös virkistyjäisten aikana on sopivaa jakaa palkintoja tai tuotteita arvostuksen osoittamiseen. Ehkäpä juhliasi ympäröi teema, jota olisi kiva koristella teeman kuvien ja värien avulla. Mikäli voimme auttaa sinua asiassa, voit ottaa meihin yhteyttä minkä tahansa tuotteiden kanssa, tai voit käydä vilkaisemassa tuotevalikoimamme. Tuotevalikoimamme ulkopuolelta löytyy paljon käytännöllisiä tuotteita juhlien somistamiseen tai työntekijöiden muistamiseen.

Toivomme puolestamme onnistumista virkistyjäisten järjestämiseen!

Oletko kiinnostunut omalla brändäyksellä valmistetuista tuotteista?

Me osataan tehdä ne sulle!

Tuotevalikoima